top of page

1 simpel en krachtig cadeau om aan jezelf te gevenHet einde van het jaar nadert en overal zie ik reflectietips en posts voorbij komen over hoe je kunt terugblikken op 2023 en nieuwe doelen kunt stellen.

Al had ik het mij voorgenomen om de tijd en rust te nemen om ook terug te blikken, het is er nog niet van gekomen.


Het is simpelweg de laatste weken nog te druk geweest en nu ben ik volop bezig alles af te krijgen voor de kerstvakantie.

Ik merk dat mijn inner criticus en ik daar wat van vinden

De voornemens van begin dit jaar beginnen op te borrelen en intern hou ik complete discussies met mezelf:


‘Je zou je tijd toch beter afbakenen voor administratie?’ – ‘ja, maar dat lukt niet want er komen steeds andere belangrijke dingen tussendoor’

‘Beter focussen op de momenten dat je een deadline hebt?’

‘Je zou ook beter voor jezelf zorgen en sporten niet overslaan, weet je nog?’


Pfff…als ik zo tegen mezelf tekeer ga voel ik de energie wegvloeien en denk ik bijna…wat heb ik nu eigenlijk echt veranderd het afgelopen jaar?


En dan lukt het óók al niet om een goed werkend reflectiemoment in te plannen om het jaar af te ronden.

Schrijvend in een mooi schriftje, met kaarslicht erbij en helemaal zen omdat alles is afgerond - zoals het hoort als professionele ondernemer;

als ik de beelden en teksten die ik voorbij zie komen mag geloven dan.


‘Misschien kan ik in de vakantie nog ergens een momentje tussen de kerstdis en alle uitstapjes met de kinderen proppen’. Dit soort gedachten geven me alleen nog maar meer stress…dus heb ik het over een andere boeg gegooid.


Ik heb mezelf de vraag gesteld: wat heb ik nu nodig?

Het afgelopen jaar is een megaleuke maar ook erg drukke rollercoaster geweest. Tessa en ik hebben flink aan de weg getimmerd. We hebben een paar superleuke nieuwe klanten erbij, de basis en de processen in ons bedrijf verstevigd en een vernieuwd programma neergezet. Ook de opdrachten en vragen van onze bestaande klanten blijven binnenkomen en in een fijne flow doorlopen. 


Onze coachees en deelnemers aan trainingen en programma’s zijn heel blij met ons en wij met hen. Met groei van je bedrijf komen er nieuwe uitdagingen op je pad. Het wordt meer, complexer en je bent nog drukker bezig om te voorkomen dat alles op rolletjes loopt en je niet ergens struikelt.


Misschien herken je dat zelf ook wel? Dat je het afgelopen jaar zelf gegroeid bent; naar een andere rol, in een nieuw project of met je team of organisatie.


Veranderingen zijn er continu en overal en vragen veel van jouw aandacht.

Door deze continue stretch en het gevoel dat het nooit ‘af’ is voel je je als een soort marathon-renner met je tong op je tenen aan het eind van het jaar. Je hebt mega veel werk verricht, hebt zelf mooie stappen gezet in je ontwikkeling maar door alle drukte en de hoeveelheid der dingen sta je daar gewoon niet bij stil. 


Als ik dan denk: wat heb ik nu echt nodig…dan is dat een stukje waardering. Ook al is de waardering aanwezig, van klanten, degenen met wie je samenwerkt, je gezin, familie en vrienden. Het glijdt vaak van je schouders af omdat je te druk bent met de Chinese bordjes in de lucht houden.


Hier volgt mijn simpele maar zeer effectieve tip:

Geef jezélf een liefdevolle schouderklop. Ja echt. Een warme en oprechte schouderklop voor wie jij bent.

Sta even onbeschaamd stil bij wat je allemaal voor elkaar hebt gekregen het afgelopen jaar.

Niks geen gedoe met notitieboekjes en diepgaande vragen beantwoorden in het kaarslicht.

Maar gewoon…een hardop uitgesproken ‘thanks for being me’. Net als Snoop Dog zo heerlijk onbeschaamd deed in zijn ‘I wanna thank me’ video:


I wanna thank me for believing in me

I wanna thank me for having no days off

I wanna thank me for doing all this hard work

I wanna thank me for never quittin’

I wanna thank me for giving more than I’m receiving

I wanna thank me for…just being me at all time


Waar wil jij jezelf voor bedanken?

Voelt best ongemakkelijk hè…misschien zelfs arrogant.

Maar toch heb jij dit verdiend want echt….JIJ hebt dit allemaal zelf gefixed dit jaar.

Met alle uitdagingen, twijfels, tegenstrijdigheden, deadlines, onzekerheden, piekmomenten, veel of weinig slaap, gezondheidsperikelen, ervaring of juist niet, inspiratie, leuke of irritante collega’s, klanten enzovoorts.


JIJ hebt het gedaan.


Heerlijk zo’n schouderklopje. Laat dit ook echt even binnenkomen en merk op hoe fijn dat is. Voel hoe je schouders ontspannen. Hoe je misschien ook een beetje trots kunt zijn?


Schreeuw jezelf niet vooruit, ga niet lopen pushen en schoppen, hoe liefdevol ook. Moedig jezelf aan, wees mild en supportive. Prijs jezelf en maak het leuk en luchtig op bepaalde momenten.


Met dit schouderklopje zet je daarin alvast een eerste mooie stap. ❤️


En voor het nieuwe jaar? Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

In januari start ik weer met een frisse blik en nieuwe goede voornemens en doelen.


Voor nu laat ik even lekker alles los en ga ik genieten van mijn gezin, pyjamadagen, kerstfilms, lezen en even doen waar ik zin in heb in plaats van wat er moet gebeuren.

Ik gun jou ook dat gevoel van loslaten…of je nu vrij bent of niet. Geef jezelf dit simpele en krachtige cadeau en claim jouw schouderklopmomentje.


Ik wens je hele fijne feestdagen toe en een prachtig 2024! ✨


Liefs,

Deborah

Comments


bottom of page