top of page

Angst = gaan


Ik ben fan. Van Special Forces VIPS. Het programma waarin BN’ers geconfronteerd worden met hun fysieke en mentale grenzen door zich te laten trainen als en door Special Forces. Bakken met respect heb ik voor het aangaan van het fysieke deel. Tonnen met respect heb ik voor het ondergaan van het mentale deel. Waarin ‘bekend zijn’ niets is. Waarin het alleen gaat over doelen halen en het enorme theaterspel dat zich daarbij afspeelt in je hoofd.
De uitspraak die mij enorm is bijgebleven is: ‘angst = gaan’.


Als ik incheck bij mezelf zie ik mezelf nog heel vaak het tegenovergestelde doen. ‘Angst = mwah laat maar even’.


Wat ik spannend vind?


🍊 Mijn ongezouten mening geven op social media, waar het zwart op wit staat.

🍊 Prijsonderhandelingen voeren.

🍊 Het oneens zijn met een klant.


Het is de stem in mijn hoofd die zegt ‘Ze zien je aankomen. Wie denk je wel niet dat je bent?’


Is het waar? Nee.

Is het leidend. Ja.


Maar ik maak van ‘angst = gaan’ mijn nieuwe mantra.

Dus adem ik een paar keer goed in en uit voor ik de telefoon pak om het gesprek te voeren over de offerte die ik heb neergelegd bij die nieuwe klant die ik heel graag wil helpen.


Dus adem ik een paar keer goed door als mijn klant zich mengt in mijn trainingsopzet en met ideeën komt die niet bijdragen aan hoe ik deelnemers iets nieuws leer. Waarna ik zeg dat ik dat niet zie zitten.


Dus adem ik ook een paar keer goed door als ik een post op LinkedIn of Instagram lees waar ik ENORM iets van vind. Waarna ik vervolgens alsnog niks doe.

En dat is voor nu helemaal ok. Ik ben me er bewust van, daar begint het mee. Ik pas ‘angst = gaan’ toe op veel momenten en nu even niet. Ik ben ook maar een mens.


‘Angst = gaan’ is absoluut iets wat ik je leer in mijn trainingen en coachgesprekken. Spreken, presenteren, gesprekken voeren; het kan gewoon mét angst, spanning en ongemak. Het enige wat je hoeft te doen is ademhalen. En laat dat nou precies hetgeen zijn wat vanzelf gaat. Niet ademen is geen optie.


Nog geen training of coachgesprek in de planning? Niet gevreesd. Ik hoop dat je na het lezen van deze column bij jezelf checkt wanneer jij ‘angst = mwah laat maar even’ leidend laat zijn.

En dat je deze week nog 1 dingetje gaat uitproberen dat je spannend vindt.

Laat angst = gaan ook jouw mantra worden.

Ga. En stagneer ook af en toe; ook jij bent maar een mens.


1 Comment


Guest
Dec 01, 2023

Leuk en herkenbaar. Ik zei afgelopen week nog op het werk; toen we het hadden over dat wat moet gebeuren; het enige dat ’moet’ is ademhalen. En dat gaat vanzelf ✨🙏🏻✨

#dankvoorhetdelen #elkaarinspireren #loveit #justdoit #let’sgo #let’sflow #let’sgrow ✨🙌🏻✨ hartelijke groeten LINDA LIPS ♥️

Like
bottom of page