top of page

Hoe je jouw bucketlist doelen kunt waarmaken (5 tips)Heb jij ook een bucketlist?


Zo’n lijstje met grote doelen die je hopelijk ooit kunt afvinken?→ Een boek schrijven


→ Het Noorderlicht zien


→ Een TED-talk geven
Dit is in elk geval een deel van mijn persoonlijke lijstje. En volgens mij ben ik met deze goals niet uniek. Ze hangen ergens in mijn achterhoofd en af en toe komt er één naar boven en fantaseer ik erover. Maar in de waan van de dag onderneem ik nog geen échte actie om mijn bucketlist doelen te realiseren.


TED-talk!


Hoe inspirerend was het dan ook om afgelopen 5 oktober met 9 personen te mogen werken die op die dag allemaal hun grote droom konden afvinken: het geven van een TED-talk! Green Oranges was voor het vierde jaar verantwoordelijk voor de speakers-coaching bij TEDx-Breda. Geen bloed maar wel zweet en tranen kostte het de sprekers om uiteindelijk hun beste performance neer te zetten op de rode stip op het podium.


Zo’n talk duurt ongeveer 15 minuten en het lijkt bij de meeste sprekers zo moeiteloos te gaan. Wat wij backstage, en in de maanden ervoor, hebben gezien is hoe zij allemaal toewerken naar dat ene doel. Maanden geleden al hebben zij een eerste stap gezet. Een pen opgepakt en een idee opgeschreven. Een mail gestuurd. Uren en uren geoefend voor de spiegel, onder de douche. Geschreven, geschrapt, gehuild, gezocht en gevonden.


Ze hebben een stok achter de deur gecreëerd met hun aanmelding. Geen tijd? Geen excuus meer. Ze hebben tijd vrij moeten maken, focus aangebracht, mensen betrokken, en…ze zijn het vooral gewoon gaan doen. No way back!It’s all about the list


Die eerste stap is dus het allerbelangrijkste. Om je in beweging te krijgen. Om een stok achter de deur te creëren. Om het gewoon te gaan doen. Ondanks dat je het spannend vindt of dat het onmogelijk lijkt.


Ik geef je 5 tips om jouw bucketlist waar te maken (gelijk ook note to self 😉):


  • Maak een lijst, haal ze uit je hoofd en schrijf ze op.

  • Hou je lijst niet voor jezelf maar deel deze met anderen (wie weet tot welke spontane ideeën dit leidt).

  • Pak je lijst er regelmatig bij of bewaar hem op een plek zodat je hem af en toe ziet.

  • Schrijf zowel grote als kleine doelen op. Het afvinken is juist de kick en hoe leuk is het als je dat al vrij snel kunt doen?

  • Stel prioriteiten en zet een concrete stap. Kies een doel en onderneem actie!Grote avonturen beginnen klein…GO for it 🧡


Liefs,


Comments


bottom of page